fbpx
Defendo a nagyvilágban

A Defendo-t több verzióban is oktatják, és bár a technikai megoldások eltérhetnek egymástól egy-egy adott szituációban, alapvetően a rendszer mindenhol ugyanazoknak a kritériumoknak kell, hogy megfeleljen. A technikák alkalmazhatóak legyenek bárhol, bármikor, így legyenek egyszerűek és bárki által megtanulhatóak.

A II. Világháború után, az egységes és egy kézben lévő Defendo több szálon futott tovább. Jelenleg 4 fő szervezetről beszélhetünk, melyek tudnak egymásról, és a közelmúltban meg is indult a kapcsolatfelvétel közöttük. Az európai szervezeteken kívül még Kanadában találunk Defendo-sokat, bár az a vonal is jelentős változásokon esett át Bill Underwood által.

Európában a Skandináv Defendo rendelkezik a legnagyobb táborral, melynek “Primus Motorja” Jyrki Saario. A Magyar Defendo Intézet is a Skandináv Defendo-hoz kötődik mintegy leányvállalat: teljes önállósággal rendelkezünk, de a képzési rendszert, a fokozatokat, az oktatók továbbképzését a Skandináv Defendo-val szorosan együttműködve alakítottuk ki.


Cím: 1132 Budapest, Victor Hugo utca 6. SA Gym Budapest

Tel: +36 30 5417450
E-mail: info@defendo.hu  
info@sagym.hu

FB: Magyar Defendo Intézet
SAGYM.HU