fbpx
Skandináv Defendo
A Skandináv Defendo gyökerei a Defendu-hoz nyúlnak vissza, egészen a múlt század elejéig. (Erről bővebben a Defendo története menüpontban tudsz olvasni.) A Skandináv rendszert a modern társadalmakban előforduló erőszakos cselekményekhez, illetve azok kivédéséhez igazították, függetlenül a nemre, vagy a testi felépítésre.
Képzés, oktatók
A Skandináv Defendo könnyen tanulható, nem szükséges hozzá semmilyen előképzettség. A képzés változatos, növeli a tanuló fizikai és mentális erejét egyaránt, megtanít arra, hogyan kell reagálni egy-egy veszélyes szituációban. A képzés alapja a jól felkészített oktatói gárda, akik beleviszik az oktatásba a saját tapasztalataikat is. Bár a tréningek komolyak, azért a hangulat jó… A technikák egyszerűek, és nagy pszichikai nyomás alatt is használhatóak a számuk pedig erősen korlátozott. A taktikai képzésen is nagy hangsúly van, hiszen a technikát alkalmazni is kell tudni, a megfelelő helyzetben. A Skandináv Defendo kiváló választás azoknak, akik gyorsan szeretnének egy hatékony rendszert megtanulni. forrás: defendo.fi

Alapító – Primus Motor
A Skandináv Defendo-t Jyrki Saario hozta létre, aki hihetetlen tapasztalatokkal rendelkezik a küzdősportok és a harcművészetek terén. Hazánkban ismeretlenül cseng a neve, de a skandináv országokban elismert és tisztelt oktató. 40 éve gyakorolja a különféle rendszereket, melyekben nagyon szép eredményeket ért el. A teljesség igénye nélkül, néhány név: Karate, Wing Chun Kung Fu, Kick Boksz, Boksz, Krav Maga, Thai Boksz. A Krav Maga-t még annak alapítójától, az azóta elhunyt Imi Lichteinfeld-től tanulta, majd hozta be elsőként Európába, Finnországba, 1996-ban. Az általa megismert küzdőrendszerek közül sokban mester szintet is elért, így oktatási tapasztalata is közel három évtizedre nyúlik vissza.A legkomolyabb eredményeket a “kedvencében” a Thai Box-ban érte el. 1982-ben Hollandiában nyitotta meg első Thai/Kick Box klubját, amely később hálózattá fejlődött. A 2000-es években a saját tapasztalatai alapján, illetve a történelmi tényeket kutatva és elemezve összerakott egy önvédelmi rendszert, a Skandináv Defendo-t, melyet mind a mai napig folyamatosan fejlesztenek. Jyrki és tanítványai, az általa kinevelt oktatók, akik a R.A.I.D. fokozattal rendelkeznek, megpróbálják mindig leginkább naprakészen tartani a rendszert. Jyrki úgy gondolkodik magáról, mint egy csapat tagjáról, ezért sem szereti, ha “alapító”-nak nevezik, Ő inkább a Primus Motor, latin kifejezést használja magára.


Cím: 1132 Budapest, Victor Hugo utca 6. SA Gym Budapest

Tel: +36 30 5417450
E-mail: info@defendo.hu  
info@sagym.hu

FB: Magyar Defendo Intézet
SAGYM.HU